Odlazeći trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković održao je na stadionu sastanak sa igračima, sa kojima je obavio razgovor pred odlazak na odmor.
Za ponedeljak je zakazao konferenciju za medije na kojoj će njegova ostavka i zvanično biti potvrđena.
Crvena zvezda je u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata na "Marakani" izgubila od Vojvodine sa 3:0, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača, a odmah nakon meča pojavila se informacija da će Janković napustiti tim.
Ovim porazom 'crveno-beli' su propustili šansu da se 'večitom rivalu' približi na samo tri boda zaostatka, pošto je Partizan odigrao 2:2 sa Spartak Zlatibor vodom u Subotici.
"Sve ide svojim tokom, po hijerarhiji, razgovarao sam sa igračima, njima počinje odmor, a sada mi sledi razgovor sa Radnom grupom. U ponedeljak u podne biće konferencija za medije, kao što sam i najavio", rekao je Janković.
Kako B92 nezvanično saznaje, o odluci da Janković neće biti trener tima i u prolećnom delu šampionata nisu upoznati vodeći ljudi Radne grupe, Dragan Džajić i Nebojša Čović.
U međuvremenu mediji već spekulišu sa imenom njegov naslednika, a u kombinaciji su Ilija Petković, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović, Miodrag Božović, a spominje se i mogućnost dolaska stranog stručnjaka.
Janković je u svom drugom mandatu na klupi ‘crveno-belih’ proveo tri i po meseca. Zvezdu je preuzeo pred utakmicu protiv Bordoa u kvalifikacijama za Ligu Evropa krajem avgusta, kada je mesto trenera napustio Robert Prosinečki. On je od tada u srpskom prvenstvu zabeležio devet pobeda i četiri poraza, dok je u Kupu eliminisan u četvrtfinalu od OFK Beograda.
'Crveno-beli' će zimsku pauzu provesti sa šest bodova manje od lidera Partizana.
Prolećni deo šampionata počinje 27. februara, kada Zvezda dočekuje Javor iz Ivanjice.