Košarkaši Radničkog utakmicom 17. kola ABA lige, u subotu, od 17 časova protiv Hemofarma, započinju mini-seriju mečeva na domaćem terenu. Pred Kragujevčanima je težak raspored jer će odigrati tri utakmice u narednih sedam dana. Posle Hemofarma dolazi Široki već 31. januara, a onda i Crvena zvezda 4. februara.
- Očekuju nas jako teški i bitni mečevi. Igraćemo da dobijemo sve četiri vezane utakmice kod kuće, a to je po kalendaru takmičenja sve do 25. februara. Jedino tako ostaćemo na putu koji smo zacrtali, a koji vodi ka plasmanu u Evrokup. Imamo sudbinu u svojim rukama i to je kapital sa kojim planiramo da uđemo u mart, poslednji mesec takmičenja, kada imamo i odlaske van Kragujevca i zemlje. Mi smo favoriti u svim tim mečevima na paklenom terenu Jezera i to jeste pritisak sa kojim ćemo se nositi, ali sam uveren da ćemo se izboriti jer, istovremeno, to je i kaljenje svih nas u timu za krupnije izazove koji slede. Imamo kvalitet, što je najmerodavnije, pa sam uveren da ćemo uspeti da izađemo kao pobednici, poručuje kapiten Radničkog Miljan Pavković.
Vrščani su "dužnici" Kragujevčanima iz četvrtog kola ove sezone. Hemofarm je dobio tu utakmicu rezultatom 70:66, što je, inače, bila prva pobeda te ekipe u međusobnim duelima u regionu od 2009. godine.
- Prva u nizu bitnih i teških utakmica o kojima razmišljamo je ova u subotu protiv Hemofarma. Oni su nas pobedili u prvom meču i to nas tera na oprezan pristup. Radi se o izrazito mladoj ekipi, sa svega par iskusnih igrača, koja ulaže dosta energije u svaki meč. Igraju jako agresivno i odgovara im brz ritam. Mi moramo da iskoristimo naš kvalitet, iskustvo i domaći teren - adute koje imamo. U tom slučaju doći ćemo do bitne pobede, devete ukupno ove sezone, i imaćemo opet pozitivan odnos pobeda i poraza koji je do ovog kola - 8:8.
Kapiten Kragujevčana ukazuje odakle vreba opasnost u subotnjoj utakmici.
- Tačno je da naši rivali u poslednje vreme imaju dosta problema, na žalost po status srpske košarke u regionu i po lepotu košarkaške igre. Ostali su bez jednog od najkorisnijih igrača čitave lige - Savovića, drugi je na listi, iza našeg Sajmona. Posle odlaska najboljeg igrača, Milenijum je napustio i trener Lukajić, a mediji najavljuju egzodus igrača. Međutim, siguran sam da će protiv nas igrati u punom sastavu a, uz to, jasno je da dolaze bez nekog takmičarskog opterećenja. To će im biti veliko olakšanje. Najveća opasnost nam preti od Maraša, njihovog najstandardnijeg igrača ove sezone, kao i od Jeremića, igrača koji dosta kreira njihovu igru. Imaju još i dva odlična plejmejkera, i puno mladih igrača koji su pokazali da su veoma perspektivni, a nesumnjivo je da su željni dokazivanja. Svoju vrednost su pokazali u prošlom kolu kada su pobedili slovenačku Krku na svom terenu i tako konačno prekinuli opterećujuću seriju od osam vezanih poraza.
Predvodnik Crvenih đavola na parketu najavljuje kakav će pristup da ima Radnički kako bi sačuvao pobedonosnu tradiciju u hali Jezero.
- Moramo od samog početka da kontrolišemo utakmicu. Hoćemo od prvog minuta da im pokažemo koliko želimo pobedu. Nećemo dopustiti da se razigraju i da nas onda namuče tokom 40 minuta. Rešeni smo da ponovimo ono što smo demonstrirali protiv aktuelnog prvaka regiona, još jačeg srpskog predstavnika u ABA ligi koji nije mogao da izađe na kraj sa nama. Gotovo je izvesno da ćemo u utakmici protiv Hemofarma konačno da budemo u punom sastavu. Bratić i Birčević su se vratili u trenažni proces i svom žestinom rade sa ekipom, Vuksanović i Marjanović su već odigrali svoje prve minute u ovoj sezoni, tako da pozivam Kragujevčane da ispune Jezero u subotu i vide naš kompletan tim za devetu pobedu u ABA ligi, ali i za ostvarenje najviših ambicija na predstojećem Kupu u Nišu od 16. februara.
Pavković se osvrnuo i na Kup Radivoja Koraća koji donosi četvrtfinalni duel Radnički-Vojvodina.
- Kao što je najavljeno, u čevrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sledi nam okršaj sa Vojvodinom. Imali smo prilike da igramo protiv Novosađana u pripremnom periodu - i da ih pobedimo. Uverili smo se u veliki potencijal te ekipe, pa sam siguran da neće biti nimalo lak meč. Ali, naše ambicije su veće, želimo da dođemo do finala. Kup je specifično takmičenje jer se igra na jednu pobedu, tako da tu nema favorita. Bez obzira na nametanje dela javnosti i medija, moramo da razmišljamo prvo o Vojvodini, a o polufinalu koje se već priželjkuje razmišljaćemo ćemo tek posle pobede u četvrtfinalu. Siguran sam da i ostale ekipe, pre svih beogradska Zvezda koja igra sve bolje, imaju visoke ciljeve u ovogodišnjem Kupu Radivoja Koraća, zaključio je Pavković.
Tekst kopiran sa stranice Sportske centrale:
http://www.sportskacentrala.com/?s=read&id=105873&cat=2&naslov=Kragujev%E8ani#ixzz1kfZDHZnU